Το καλύτερο antivirus για προστασία υπολογιστή Εγκαθιστώντας και χρησιμοποιώντας για πρώτη φορά ένα Anti-Virus
05/06/2015 - 11:21
Οι λύσεις Anti-Virus θεωρούνται εκ των ων ουκ άνευ για την προστασία των ηλεκτρονικών συσκευών που συνδέονται στο Διαδίκτυο. Ας γνωρίσουμε, λοιπόν, το F-Secure, μια λύση που εμπιστεύεται και ο ΟΤΕ.
Παιδιά και διαδίκτυο Κάθε πράγμα στον καιρό του. Βασικές αρχές χρήσης του Internet ανά ηλικία
04/06/2015 - 13:35
Η αλήθεια είναι ότι το Internet εκτός από εκπληκτικές ευκαιρίες κρύβει και κάποιες παγίδες, ειδικά μάλιστα για τους νεαρούς χρήστες, Ως γονείς, οφείλουμε και έχουμε δικαίωμα και υποχρέωση να διαμορφώσουμε τη σχέση που θα έχουν τα παιδιά μας με το Διαδίκτυο. Ακόλουθα, παραθέτουμε τις προτάσεις της Αμερικανικής Ακαδημίας Παιδιάτρων για τη σχέση που πρέπει να έχει ένα παιδί με το Διαδίκτυο ανάλογα με την ηλικία του.
Ασφάλεια στο διαδίκτυο για παιδιά δημοτικού Κρατώντας ασφαλή τα παιδιά online
04/06/2015 - 13:18
Τα παιδιά είναι ενθουσιώδεις χρήστες της τεχνολογίας, οπότε αποτελεί πρόκληση η δυνατότητα "χαλιναγώγησης" του ενθουσιασμού και η επίτευξη της θεμιτής χρήσης του Internet και της online συμπεριφοράς τους γενικότερα. Για τον σκοπό αυτό, υπάρχουν κάποιες βασικές συμβουλές ασφαλείας που μπορεί να επιτύχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα, δίχως να τραυματίσουν τη σχέση με το παιδί μας.
Δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος Oι φύλακες - άγγελοι του Διαδικτύου
04/06/2015 - 12:43
Επειδή και στο Διαδίκτυο η παρανομία υφίσταται, ιδού σε ποιες αρχές πρέπει να απευθυνθούμε αν εμείς ή τα παιδιά μας βρεθούν σε κάποιου είδους διαδικτυακή παγίδα.
Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου Τι είναι το Safer Internet Day και γιατί έχει σημασία
04/06/2015 - 11:22
Πρόκειται για μια φιλόδοξη προσπάθεια για τη δημιουργία ενός ασφαλέστερου Διαδικτύου για όλους, ειδικά όμως για τα παιδιά.