Κοινωνικά δίκτυα και νέοι Η σχέση των νέων με τα Social Media
04/06/2015 - 15:30
Eίναι σχεδόν δεδομένη η ενασχόληση, αργά ή γρήγορα, των νέων ατόμων με τα social media, οπότε οι γονείς δεν πρέπει να επιδείξουν φοβική συμπεριφορά, αλλά να τους βοηθήσουν προκειμένου να τα χρησιμοποιήσουν σωστά και με ασφάλεια. Οι νέοι χρειάζονται υποστήριξη και εκπαίδευση για να αναπτύξουν τις ικανότητες εκείνες που χρειάζονται ώστε να κατανοήσουν τους κινδύνους και τις δυνατότητες των sites αυτών.
Facebook κίνδυνοι Facebook και εφαρμογές: Πάνω απ’ όλα η ασφάλεια
04/06/2015 - 12:50
Σε περίπτωση που έχουμε παρατηρήσει κάτι περίεργο στο λογαριασμό μας στο Facebook, πιθανόν να φταίνε οι εφαρμογές που τον έχουν κατακλύσει, οι οποίες αντλούν στοιχεία από αυτόν. Το θετικό είνα πως μπορούμε να απαλλάξουμε το λογαριασμό μας ή το λογαριασμό των παιδιών μας από ενοχλητικές εφαρμογές, με μερικά απλά βήματα.
Snapchat τι είναι; Έχει το παιδί μου την κατάλληλη ηλικία για το Snapchat;
04/06/2015 - 11:27
Το Snapchat είναι μια εφαρμογή που επιτρέπει στους χρήστες να συλλάβουν και να αποστέλλουν φωτογραφίες και μικρής διάρκειας βίντεο, και για το λόγο αυτό έχει καταστεί εξαιρετικά δημοφιλές στις νεαρές ηλικίες. Αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, ώστε τα παιδιά να μην μπουν στον πειρασμό της αποστολής προσωπικών φωτογραφιών.
Κοινωνική δικτύωση και κίνδυνοι Εκβιασμοί και κοινωνική δικτύωση; Ας προσέχουμε καλύτερα...
04/06/2015 - 11:05
Οι εκβιασμοί δεν συμβαίνουν μόνο στον αληθινό κόσμο. Ο κόσμος του Web δυστυχώς έχει γίνει προνομιακό πεδίο για εκβιαστές πάσης φύσεως. Το γεγονός αυτό αφορά πρωτίστως τα παιδιά ειδικά μάλιστα όσα έχουν συχνή και πολλές φορές απρόσεκτη παρουσία στα social media. Ας δούμε πώς μπορούμε να τα προστατεύσουμε.
Τι είναι το instagram και πώς λειτουργεί Instagram: Πότε και πως θα πρέπει να ασχοληθούμε μαζί του;
01/06/2015 - 18:57
Επειδή το Instagram λειτουργεί κυρίως με τη χρήση smartphone και βασίζεται στο “ποστάρισμα” φωτογραφιών πρέπει να είμαστε διπλά προσεκτικοί όσον αφορά την παρουσία μας σε αυτό.