Κοινωνικά δίκτυα και νέοι Η σχέση των νέων με τα Social Media
04/06/2015 - 15:30
Eίναι σχεδόν δεδομένη η ενασχόληση, αργά ή γρήγορα, των νέων ατόμων με τα social media, οπότε οι γονείς δεν πρέπει να επιδείξουν φοβική συμπεριφορά, αλλά να τους βοηθήσουν προκειμένου να τα χρησιμοποιήσουν σωστά και με ασφάλεια. Οι νέοι χρειάζονται υποστήριξη και εκπαίδευση για να αναπτύξουν τις ικανότητες εκείνες που χρειάζονται ώστε να κατανοήσουν τους κινδύνους και τις δυνατότητες των sites αυτών.
Snapchat τι είναι; Έχει το παιδί μου την κατάλληλη ηλικία για το Snapchat;
04/06/2015 - 11:27
Το Snapchat είναι μια εφαρμογή που επιτρέπει στους χρήστες να συλλάβουν και να αποστέλλουν φωτογραφίες και μικρής διάρκειας βίντεο, και για το λόγο αυτό έχει καταστεί εξαιρετικά δημοφιλές στις νεαρές ηλικίες. Αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, ώστε τα παιδιά να μην μπουν στον πειρασμό της αποστολής προσωπικών φωτογραφιών.
Κοινωνική δικτύωση και κίνδυνοι Εκβιασμοί και κοινωνική δικτύωση; Ας προσέχουμε καλύτερα...
04/06/2015 - 11:05
Οι εκβιασμοί δεν συμβαίνουν μόνο στον αληθινό κόσμο. Ο κόσμος του Web δυστυχώς έχει γίνει προνομιακό πεδίο για εκβιαστές πάσης φύσεως. Το γεγονός αυτό αφορά πρωτίστως τα παιδιά ειδικά μάλιστα όσα έχουν συχνή και πολλές φορές απρόσεκτη παρουσία στα social media. Ας δούμε πώς μπορούμε να τα προστατεύσουμε.
Παιδί και τεχνολογία “Οδός Τεχνολογίας”: Οδηγώντας με ασφάλεια
04/06/2015 - 10:33
H τεχνολογία ήρθε για να μείνει και οποιαδήποτε φοβική ή αμυντική στάση θα είναι αντιπαραγωγική. Οπότε η μόνη λύση είναι να οδηγήσουμε τα παιδιά μας στον κόσμο της με ασφάλεια και σιγουριά.
Δημιουργία ισχυρού password Passwords που αντέχουν
03/06/2015 - 12:49
Η χρήση ισχυρού password είναι ζωτικής σημασίας προκειμένου να προστατευτεί η ασφάλεια και η ταυτότητά μας. Το καλύτερο σύστημα ασφάλειας στον κόσμο μπορεί να αποδειχθεί άχρηστο στην περίπτωση που ένα κακόβουλο άτομο διαθέτει το νόμιμο username και password.