Ακατάλληλο και επιβλαβές περιεχόμενο Προστατεύουμε τα παιδιά μας από το βίαιο ψηφιακό περιεχόμενο
04/06/2015 - 13:35
Όπως και κάθε άλλη νέα εμπειρία, το Διαδίκτυο μπορεί να κρύβει περιεχόμενο δυνητικά τρομακτικό για τα παιδιά. Θα ήταν χρήσιμο, λοιπόν, να γνωρίζουμε πως θα τα προστατεύσουμε από αυτό.
Δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος Oι φύλακες - άγγελοι του Διαδικτύου
04/06/2015 - 12:43
Επειδή και στο Διαδίκτυο η παρανομία υφίσταται, ιδού σε ποιες αρχές πρέπει να απευθυνθούμε αν εμείς ή τα παιδιά μας βρεθούν σε κάποιου είδους διαδικτυακή παγίδα.
Τι είναι το youtube και πώς λειτουργεί YouTube: Το παγκόσμιο κανάλι
04/06/2015 - 11:42
Καθώς οι δυνατότητες καταγραφής video από σχεδόν κάθε ηλεκτρονική συσκευή έχουν γίνει καθεστώς, το You Tube είναι πλέον μία από τις πλέον δημοφιλείς ιστοσελίδες, ειδικά μάλιστα μεταξύ των παιδιών και των νέων.
Κοινωνική δικτύωση και κίνδυνοι Εκβιασμοί και κοινωνική δικτύωση; Ας προσέχουμε καλύτερα...
04/06/2015 - 11:05
Οι εκβιασμοί δεν συμβαίνουν μόνο στον αληθινό κόσμο. Ο κόσμος του Web δυστυχώς έχει γίνει προνομιακό πεδίο για εκβιαστές πάσης φύσεως. Το γεγονός αυτό αφορά πρωτίστως τα παιδιά ειδικά μάλιστα όσα έχουν συχνή και πολλές φορές απρόσεκτη παρουσία στα social media. Ας δούμε πώς μπορούμε να τα προστατεύσουμε.
Αντιμετωπίζοντας το sexting
01/06/2015 - 21:20
Οι φωτογραφίες και τα βίντεο που ανεβάζουν τα παιδιά στο Διαδίκτυο, έχουν ως στόχο την προσέλκυση περισσότερων φίλων. Όπως όμως και ο υπόλοιπος κόσμος έτσι και το Διαδίκτυο δεν είναι αγγελικά πλασμένο...