Τι είναι το Facebook και πώς λειτουργεί Facebook: Όσα πρέπει να γνωρίζετε προτού ξεκινήσετε
04/06/2015 - 15:42
Το Facebook θα μπορούσε να είναι "ένα Internet" από μόνο του, αφού "ευθύνεται" περίπου για το 1/3 των εμφανιζόμενων σελίδων στο Internet, όποτε εύκολα μπορούμε να αντιληφθούμε το μέγεθος και τη σημασία αυτού του social media που έχει αλλάξει δραματικά τη ζωή αλλά και την εργασία μας. Ας δούμε, λοιπόν, κάποια βασικά στοιχεία για τη λειτουργία του...
Κοινωνικά δίκτυα και νέοι Η σχέση των νέων με τα Social Media
04/06/2015 - 15:30
Eίναι σχεδόν δεδομένη η ενασχόληση, αργά ή γρήγορα, των νέων ατόμων με τα social media, οπότε οι γονείς δεν πρέπει να επιδείξουν φοβική συμπεριφορά, αλλά να τους βοηθήσουν προκειμένου να τα χρησιμοποιήσουν σωστά και με ασφάλεια. Οι νέοι χρειάζονται υποστήριξη και εκπαίδευση για να αναπτύξουν τις ικανότητες εκείνες που χρειάζονται ώστε να κατανοήσουν τους κινδύνους και τις δυνατότητες των sites αυτών.
Ψηφιακό αποτύπωμα Ψηφιακό αποτύπωμα: Τι είναι και πώς το ελέγχουμε
04/06/2015 - 15:06
Tο ψηφιακό αποτύπωμα είναι μια συλλογή από όλα τα ηλεκτρονικά "ίχνη" που αφήνουμε πίσω μας, καθώς περιηγούμαστε στο Internet. Το σύνολο των δεδομένων αυτών μπορεί να αναζητηθεί και να συλλεχθεί, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα προφίλ για εμάς, τα παιδιά μας και την online φήμη τους. Ακόλουθα, παραθέτουμε κάποια χρήσιμα tips που θα βοηθήσουν τους γονείς να προφυλάξουν τα παιδιά τους από ένα αρνητικό ψηφιακό αποτύπωμα.
OnLine reputation: Προφυλάσσουμε τα παιδιά μας
04/06/2015 - 14:39
Όπως ισχύει και για τους ενήλικες, το ιστορικό ή η φήμη που ένα νεαρό άτομο "κτίσει" κατά τη διάρκεια της παιδικής και εφηβικής ηλικίας του, θα το ακολουθεί στα επόμενα χρόνια της ενηλικίωσής του. Είναι, επομένως, πολύ σημαντικό να μιλήσουμε με τα παιδιά μας σχετικά με το ζήτημα της online reputation και το πώς μπορεί να επηρεάσει την πραγματική –μη ψηφιακή- ζωή τους.
Ακατάλληλο και επιβλαβές περιεχόμενο Προστατεύουμε τα παιδιά μας από το βίαιο ψηφιακό περιεχόμενο
04/06/2015 - 13:35
Όπως και κάθε άλλη νέα εμπειρία, το Διαδίκτυο μπορεί να κρύβει περιεχόμενο δυνητικά τρομακτικό για τα παιδιά. Θα ήταν χρήσιμο, λοιπόν, να γνωρίζουμε πως θα τα προστατεύσουμε από αυτό.