Κοινωνικά δίκτυα και νέοι Η σχέση των νέων με τα Social Media
04/06/2015 - 15:30
Eίναι σχεδόν δεδομένη η ενασχόληση, αργά ή γρήγορα, των νέων ατόμων με τα social media, οπότε οι γονείς δεν πρέπει να επιδείξουν φοβική συμπεριφορά, αλλά να τους βοηθήσουν προκειμένου να τα χρησιμοποιήσουν σωστά και με ασφάλεια. Οι νέοι χρειάζονται υποστήριξη και εκπαίδευση για να αναπτύξουν τις ικανότητες εκείνες που χρειάζονται ώστε να κατανοήσουν τους κινδύνους και τις δυνατότητες των sites αυτών.
Κοινωνική δικτύωση και κίνδυνοι Εκβιασμοί και κοινωνική δικτύωση; Ας προσέχουμε καλύτερα...
04/06/2015 - 11:05
Οι εκβιασμοί δεν συμβαίνουν μόνο στον αληθινό κόσμο. Ο κόσμος του Web δυστυχώς έχει γίνει προνομιακό πεδίο για εκβιαστές πάσης φύσεως. Το γεγονός αυτό αφορά πρωτίστως τα παιδιά ειδικά μάλιστα όσα έχουν συχνή και πολλές φορές απρόσεκτη παρουσία στα social media. Ας δούμε πώς μπορούμε να τα προστατεύσουμε.
Παιδί και τεχνολογία “Οδός Τεχνολογίας”: Οδηγώντας με ασφάλεια
04/06/2015 - 10:33
H τεχνολογία ήρθε για να μείνει και οποιαδήποτε φοβική ή αμυντική στάση θα είναι αντιπαραγωγική. Οπότε η μόνη λύση είναι να οδηγήσουμε τα παιδιά μας στον κόσμο της με ασφάλεια και σιγουριά.
Διαδικτυακός Εκφοβισμός Cyber Bullying: Τι είναι και πως το αντιμετωπίζουμε;
03/06/2015 - 11:15
Ο εκφοβισμός μέσω Διαδικτύου είναι μια πραγματικότητα που δεν μπορούμε να αγνοούμε. Ειδικά, μάλιστα, όταν θύματα και θύτες είναι παιδιά το Cyber Bullying μπορεί να οδηγήσει σε δυσάρεστες καταστάσεις τις οποίες πρέπει να διαχειριστούμε με ψυχραιμία αλλά και αποφασιστικότητα.
Τι είναι το instagram και πώς λειτουργεί Instagram: Πότε και πως θα πρέπει να ασχοληθούμε μαζί του;
01/06/2015 - 18:57
Επειδή το Instagram λειτουργεί κυρίως με τη χρήση smartphone και βασίζεται στο “ποστάρισμα” φωτογραφιών πρέπει να είμαστε διπλά προσεκτικοί όσον αφορά την παρουσία μας σε αυτό.