Προστασία Υπολογιστή Ρυθμίσεις ασφαλείας των Windows
05/06/2015 - 11:37
Ιδού πως μπορούμε να μεγιστοποιήσουμε την ασφάλεια του υπολογιστή του παιδιού μας, αξιοποιώντας εργαλεία τα οποία ήδη εμπεριέχονται στα Windows.
Video games για παιδιά Δείτε τα video games με άλλη ματιά
04/06/2015 - 13:52
H βιομηχανία των video παιχνιδιών μεγαλώνει συνεχώς και έχοντας πλέον ως μέσο διάδοσης τις κονσόλες, τα PCs, και εσχάτως τα tablets και τα smartphones, έχει καταφέρει να ξεπεράσει σε μέγεθος την παγκόσμια μουσική και κινηματογραφική βιομηχανία συνδυαστικά. Μιας και αποτελούν πλέον καθημερινή ενασχόληση, ήρθε η ώρα να τα εξετάσουμε αντικειμενικά, χωρίς φοβίες και υπερβολές.
Παιδιά και διαδίκτυο Κάθε πράγμα στον καιρό του. Βασικές αρχές χρήσης του Internet ανά ηλικία
04/06/2015 - 13:35
Η αλήθεια είναι ότι το Internet εκτός από εκπληκτικές ευκαιρίες κρύβει και κάποιες παγίδες, ειδικά μάλιστα για τους νεαρούς χρήστες, Ως γονείς, οφείλουμε και έχουμε δικαίωμα και υποχρέωση να διαμορφώσουμε τη σχέση που θα έχουν τα παιδιά μας με το Διαδίκτυο. Ακόλουθα, παραθέτουμε τις προτάσεις της Αμερικανικής Ακαδημίας Παιδιάτρων για τη σχέση που πρέπει να έχει ένα παιδί με το Διαδίκτυο ανάλογα με την ηλικία του.
Ακατάλληλο και επιβλαβές περιεχόμενο Προστατεύουμε τα παιδιά μας από το βίαιο ψηφιακό περιεχόμενο
04/06/2015 - 13:35
Όπως και κάθε άλλη νέα εμπειρία, το Διαδίκτυο μπορεί να κρύβει περιεχόμενο δυνητικά τρομακτικό για τα παιδιά. Θα ήταν χρήσιμο, λοιπόν, να γνωρίζουμε πως θα τα προστατεύσουμε από αυτό.
Ασφάλεια στο διαδίκτυο για παιδιά δημοτικού Κρατώντας ασφαλή τα παιδιά online
04/06/2015 - 13:18
Τα παιδιά είναι ενθουσιώδεις χρήστες της τεχνολογίας, οπότε αποτελεί πρόκληση η δυνατότητα "χαλιναγώγησης" του ενθουσιασμού και η επίτευξη της θεμιτής χρήσης του Internet και της online συμπεριφοράς τους γενικότερα. Για τον σκοπό αυτό, υπάρχουν κάποιες βασικές συμβουλές ασφαλείας που μπορεί να επιτύχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα, δίχως να τραυματίσουν τη σχέση με το παιδί μας.