Τι είναι το Facebook και πώς λειτουργεί Facebook: Όσα πρέπει να γνωρίζετε προτού ξεκινήσετε
04/06/2015 - 15:42
Το Facebook θα μπορούσε να είναι "ένα Internet" από μόνο του, αφού "ευθύνεται" περίπου για το 1/3 των εμφανιζόμενων σελίδων στο Internet, όποτε εύκολα μπορούμε να αντιληφθούμε το μέγεθος και τη σημασία αυτού του social media που έχει αλλάξει δραματικά τη ζωή αλλά και την εργασία μας. Ας δούμε, λοιπόν, κάποια βασικά στοιχεία για τη λειτουργία του...
Κοινωνικά δίκτυα και νέοι Η σχέση των νέων με τα Social Media
04/06/2015 - 15:30
Eίναι σχεδόν δεδομένη η ενασχόληση, αργά ή γρήγορα, των νέων ατόμων με τα social media, οπότε οι γονείς δεν πρέπει να επιδείξουν φοβική συμπεριφορά, αλλά να τους βοηθήσουν προκειμένου να τα χρησιμοποιήσουν σωστά και με ασφάλεια. Οι νέοι χρειάζονται υποστήριξη και εκπαίδευση για να αναπτύξουν τις ικανότητες εκείνες που χρειάζονται ώστε να κατανοήσουν τους κινδύνους και τις δυνατότητες των sites αυτών.
Παιδιά και διαδίκτυο Κάθε πράγμα στον καιρό του. Βασικές αρχές χρήσης του Internet ανά ηλικία
04/06/2015 - 13:35
Η αλήθεια είναι ότι το Internet εκτός από εκπληκτικές ευκαιρίες κρύβει και κάποιες παγίδες, ειδικά μάλιστα για τους νεαρούς χρήστες, Ως γονείς, οφείλουμε και έχουμε δικαίωμα και υποχρέωση να διαμορφώσουμε τη σχέση που θα έχουν τα παιδιά μας με το Διαδίκτυο. Ακόλουθα, παραθέτουμε τις προτάσεις της Αμερικανικής Ακαδημίας Παιδιάτρων για τη σχέση που πρέπει να έχει ένα παιδί με το Διαδίκτυο ανάλογα με την ηλικία του.
Ασφάλεια στο διαδίκτυο για παιδιά δημοτικού Κρατώντας ασφαλή τα παιδιά online
04/06/2015 - 13:18
Τα παιδιά είναι ενθουσιώδεις χρήστες της τεχνολογίας, οπότε αποτελεί πρόκληση η δυνατότητα "χαλιναγώγησης" του ενθουσιασμού και η επίτευξη της θεμιτής χρήσης του Internet και της online συμπεριφοράς τους γενικότερα. Για τον σκοπό αυτό, υπάρχουν κάποιες βασικές συμβουλές ασφαλείας που μπορεί να επιτύχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα, δίχως να τραυματίσουν τη σχέση με το παιδί μας.
Facebook κίνδυνοι Facebook και εφαρμογές: Πάνω απ’ όλα η ασφάλεια
04/06/2015 - 12:50
Σε περίπτωση που έχουμε παρατηρήσει κάτι περίεργο στο λογαριασμό μας στο Facebook, πιθανόν να φταίνε οι εφαρμογές που τον έχουν κατακλύσει, οι οποίες αντλούν στοιχεία από αυτόν. Το θετικό είνα πως μπορούμε να απαλλάξουμε το λογαριασμό μας ή το λογαριασμό των παιδιών μας από ενοχλητικές εφαρμογές, με μερικά απλά βήματα.