Κοινωνικά δίκτυα και νέοι Η σχέση των νέων με τα Social Media
04/06/2015 - 15:30
Eίναι σχεδόν δεδομένη η ενασχόληση, αργά ή γρήγορα, των νέων ατόμων με τα social media, οπότε οι γονείς δεν πρέπει να επιδείξουν φοβική συμπεριφορά, αλλά να τους βοηθήσουν προκειμένου να τα χρησιμοποιήσουν σωστά και με ασφάλεια. Οι νέοι χρειάζονται υποστήριξη και εκπαίδευση για να αναπτύξουν τις ικανότητες εκείνες που χρειάζονται ώστε να κατανοήσουν τους κινδύνους και τις δυνατότητες των sites αυτών.
Video-Chat και Web cams: Τι πρέπει να προσέχουμε
04/06/2015 - 14:51
To Video-Chat και οι Web cams έχουν αποδειχθεί σημαντικός τρόπος επικοινωνίας τόσο για τους ενήλικες όσο και για τα άτομα νεαρής ηλικίας. Όμως, σε αντίθεση με το παραδοσιακό ΙΜ, όμως, όπου τα παιδιά απλά γράφουν στον υπολογιστή, με το video chat δεν υπάρχει η δυνατότητα ανωνυμίας. Το γεγονός πως το πρόσωπο είναι πάντα ορατό σε όλους, αποτελεί από μόνο του ένα θέμα που απαιτεί την προσοχή μας.
Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου Τι είναι το Safer Internet Day και γιατί έχει σημασία
04/06/2015 - 11:22
Πρόκειται για μια φιλόδοξη προσπάθεια για τη δημιουργία ενός ασφαλέστερου Διαδικτύου για όλους, ειδικά όμως για τα παιδιά.
Κοινωνική δικτύωση και κίνδυνοι Εκβιασμοί και κοινωνική δικτύωση; Ας προσέχουμε καλύτερα...
04/06/2015 - 11:05
Οι εκβιασμοί δεν συμβαίνουν μόνο στον αληθινό κόσμο. Ο κόσμος του Web δυστυχώς έχει γίνει προνομιακό πεδίο για εκβιαστές πάσης φύσεως. Το γεγονός αυτό αφορά πρωτίστως τα παιδιά ειδικά μάλιστα όσα έχουν συχνή και πολλές φορές απρόσεκτη παρουσία στα social media. Ας δούμε πώς μπορούμε να τα προστατεύσουμε.
Κίνδυνοι διαδικτύου: Chatrooms Chatrooms: Ευχαρίστηση χωρίς κινδύνους
03/06/2015 - 14:27
Στην περίπτωση που το παιδί πρόκειται να αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα online, οι πιθανότητες είναι πως αυτό θα συμβεί κατά τη διάρκεια του chatting, σε ένα chatroom. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια πως θα πρέπει να πανικοβαλλόμαστε, καθώς αν ακολουθήσουμε κάποιους κανόνες, θα εξασφαλίσουμε το παιδί μας απο κάθε κίνδυνο.