Ερασιτεχνική αστρονομία Τρεις εφαρμογές μετρούν τα άστρα
05/06/2015 - 13:36
Οι εφαρμογές ερασιτεχνικής αστρονομίας είναι εξίσου εντυπωσιακές όσο και εκπαιδευτικές. Ας γνωρίσουμε τρεις από αυτές που θα εκτοξεύσουν τους μικρούς μας φίλους στα πέρατα του διαστήματος.
Online gaming: Διασκέδαση με προσοχή!
05/06/2015 - 12:00
Με το online gaming να έχει αποδειχθεί μία από τις μεγαλύτερες διαδικτυακές ασχολίες των παιδιών, θα πρέπει να λαμβάνουμε τα μέτρα μας απέναντι σε ενδεχόμενους κινδύνους που μπορεί να κρύβει.
Τι είναι το twitter και πώς λειτουργεί Twitter: "Τιτίβισέ" το... με στυλ!
04/06/2015 - 15:54
Το Twitter δημιουργήθηκε με στόχο την εύκολη δημοσίευση μηνυμάτων, χωρίς την ανάγκη ύπαρξης υπολογιστή, ενώ πλέον είναι το μεγαλύτερο και δημοφιλέστερο social media στον πλανήτη (μετά το Facebook), αριθμώντας πάνω από 300 εκατομμύρια ενεργά μέλη. Μιας και είναι πολύ πιθανό να βρεθούμε και εμείς στο Twitter, καλό είναι να γνωρίζουμε κάποια βασικά σημεία λειτουργίας του.
Τι είναι το Facebook και πώς λειτουργεί Facebook: Όσα πρέπει να γνωρίζετε προτού ξεκινήσετε
04/06/2015 - 15:42
Το Facebook θα μπορούσε να είναι "ένα Internet" από μόνο του, αφού "ευθύνεται" περίπου για το 1/3 των εμφανιζόμενων σελίδων στο Internet, όποτε εύκολα μπορούμε να αντιληφθούμε το μέγεθος και τη σημασία αυτού του social media που έχει αλλάξει δραματικά τη ζωή αλλά και την εργασία μας. Ας δούμε, λοιπόν, κάποια βασικά στοιχεία για τη λειτουργία του...
Ψηφιακό αποτύπωμα Ψηφιακό αποτύπωμα: Τι είναι και πώς το ελέγχουμε
04/06/2015 - 15:06
Tο ψηφιακό αποτύπωμα είναι μια συλλογή από όλα τα ηλεκτρονικά "ίχνη" που αφήνουμε πίσω μας, καθώς περιηγούμαστε στο Internet. Το σύνολο των δεδομένων αυτών μπορεί να αναζητηθεί και να συλλεχθεί, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα προφίλ για εμάς, τα παιδιά μας και την online φήμη τους. Ακόλουθα, παραθέτουμε κάποια χρήσιμα tips που θα βοηθήσουν τους γονείς να προφυλάξουν τα παιδιά τους από ένα αρνητικό ψηφιακό αποτύπωμα.