Ερασιτεχνική αστρονομία Τρεις εφαρμογές μετρούν τα άστρα
05/06/2015 - 13:36
Οι εφαρμογές ερασιτεχνικής αστρονομίας είναι εξίσου εντυπωσιακές όσο και εκπαιδευτικές. Ας γνωρίσουμε τρεις από αυτές που θα εκτοξεύσουν τους μικρούς μας φίλους στα πέρατα του διαστήματος.
Εκπαιδευτικά παιχνίδια online Τα παιδία παίζει και... μαθαίνει!
05/06/2015 - 11:02
Ποιος είπε ότι οι εφαρμογές για κινητά και tablets είναι μόνο παιχνίδια; Ιδού τέσσερις εφαρμογές για τα δημοφιλέστερα λειτουργικά που συνδυάζουν με εξαιρετικό τρόπο τη διασκέδαση με τη γνώση.
Δωρεάν εκπαιδευτικό λογισμικό Εφαρμογές συνεργασίας γονέων και εκπαιδευτικών
04/06/2015 - 13:03
H σύγχρονη τεχνολογία και το Διαδίκτυο δεν είναι μόνο επικοινωνία και διασκέδαση. Αντιθέτως, μπορούν να παίξουν σημαντικό ρόλο στην εκπαίδευση των παιδιών όπως αποδεικνύεται από τις εφαρμογές που παραθέτουμε στο άρθρο.
Snapchat τι είναι; Έχει το παιδί μου την κατάλληλη ηλικία για το Snapchat;
04/06/2015 - 11:27
Το Snapchat είναι μια εφαρμογή που επιτρέπει στους χρήστες να συλλάβουν και να αποστέλλουν φωτογραφίες και μικρής διάρκειας βίντεο, και για το λόγο αυτό έχει καταστεί εξαιρετικά δημοφιλές στις νεαρές ηλικίες. Αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, ώστε τα παιδιά να μην μπουν στον πειρασμό της αποστολής προσωπικών φωτογραφιών.
Παιδιά με ειδικές ανάγκες και διαδίκτυο Παιδιά με ειδικές ανάγκες και Web
03/06/2015 - 13:25
Τα παιδιά με ειδικές ανάγκες και ικανότητες δεν πρέπει να μένουν αποκλεισμένα από καμία δραστηριότητα. Πόσω μάλλον όταν μιλάμε για την τεχνολογία, η οποία αποτελεί το αλφάβητο της σύγχρονης εποχής. Ιδού, λοιπόν, πως μπορούμε να διευκολύνουμε την πρόσβαση αυτών των παιδιών στον κόσμο της τεχνολογίας.